Eat to your heart’s content

One way of getting to know a region really well is through its food. And a really good meal in pleasant surroundings is an integral part of a successful day.

“Coffee and all the extras“ is the speciality in the Bergisch Three. The Bergisch Coffee Table, as it’s known, is celebrated in many hotels, cafés and restaurants.
This opulent version of afternoon coffee consists of currant cake and black bread, honey, black syrup, quark and cheese, rice pudding with cinnamon and sugar, along with waffles served with hot cherries and cream. If you really want to keep to the original menu you finish it off by dunking a Burg Pretzel or a sweet Bergisch rusk in your coffee. After all this we recommend a good Doppelkorn brandy or a fruit spirit to help you digest it all. At the heart of the “coffee table” is a pewter pot called the “Dröppelminna”, with a small tap at the bottom from which the coffee drips into the cup. 

A rather less lavish – but equally tasty – variation of the complete “coffee table” consists of Bergisch waffles with hot cherries and cream.

If you really want a hearty meal you should try a so-called Kottenbotter. This rustic speciality consists of two slices of buttered bread (black or grey), each topped with smoked sausage, slices of onion and mustard. In former times grinders used to have a “Kottenbotter“ for breakfast in their grinding workshops.

Potato pancakes are also a great favourite. Here they are called “Pillekuoken“ and “Riefkuoken”. A Pillekuoken is a bit like a large pancake, whereas a Riefkuoken is small and fried crisply in a lot of fat. No matter the size, both are served with generous portions of things like salmon, crème fraîche or horse radish. You can vary this with the addition of apple sauce, black syrup or apple butter.

The Bergish Three invite you to feast to your heart’s content. There’s something to suit everyone’s taste.

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Wuppertaler Brauhaus

Richard Hubinger
Kleine Flurstraße 5
42275 Wuppertal
Tel.: +49 (0) 202 255 050
mail@wuppertaler-brauhaus.de
http://www.wuppertaler-brauhaus.de

Beschreibung

Es war eines der ersten Volksbäder Deutschlands, eines der schönsten noch dazu. Mit dem Umbau im Jahr 1997 wurde aus der ehemaligen Badeanstalt ein uriges Brauhaus und ein Veranstaltungsort mit Flair.

Hier wird das einzigartige Wuppertaler Bier direkt vor Ihren Augen gebraut. Braumeister Erik Grunewald garantiert seit nunmehr 13 Jahren für die gleichbleibend hohe Qualität. Unser Küchenteam sorgt für herzhafte, kulinarische Genüsse und Kleinigkeiten zum Bier. Saisonelle Aktionen, Veranstaltungen und Firmenfeiern gehören ebenso dazu wie regelmäßige Events mit Live Musik und der größte und schönste Biergarten mitten in der Stadt.

Ich freue mich auf Ihren Besuch!

Ihr
Richard Hubinger

Bergisches Oktoberfest

Im Oktober wird Solingen zur bergischen Wies'n Hauptstadt mit bayerischer Gemütlichkeit! Unterhaltung und Geselligkeit werden groß geschrieben! Gefeiert wird vom 1. bis 11 Oktober im Festzelt vor der Solinger Klingenhalle (Kotter Straße).

Die Veranstalter Richard Hubinger und Ralph Derkum mit der bergischen
Veranstaltungs GbR planen ein Oktoberfest ganz nah am bayerischen Original. Mit
einem Wies´n-Zelt für mehr als 2000 Besucher, König-Ludwig-Festbier und den
typischen bayerischen Schmankerln wie Weißwurst, Brezeln, Hendl und Haxen.

Am 1. Oktober heißt es: "O'zapft is!". Los geht es mit dem Festbieranstich, danach sorgen im Festzelt Norman Langen, die Zwiebeltreter sowie DJ Oliver Fuhrmann für stimmungsvolle Atmosphäre und Wies'n Gaudi nach bayerischer Tradition. An den darauffolgenden Tagen gibt es weitere Überraschungsgäste und zünftige Wies'n Musiker mit Münchner Oktoberfest- Erfahrung.

Informationen, Termine und Kartenbuchung im Terminkalender.

 



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